top of page

FENG SHUI

Het ene brengt het andere voort....

Na de 2 weken in Afrika ben ik nog meer overtuigd dan ervoor dat niets voor niets in het leven gebeurd.

Ik ben er stellig van overtuigd: “Het ene brengt het andere voort”....dus we kunnen er maar beter voor zorgen dat alles waar we zijn, wie we zijn en wat we doen in balans is.

Daarom is er vandaag in Woodstock, een grote “opruimactie” in de klaslokalen van HOMEST*RS aan de gang.

Alles wat niet nodig is, gaat eruit!

Wat ik zelf geleerd heb van mijn “verhuis”-tijden is dat een opgeruimd huis je héél veel rust in je hoofd geeft waardoor allerlei energieën vlotter gaan stromen.

Het is weliswaar niet hun “huis” maar ze zullen er toch vele uurtjes doorbrengen.

Hier had ik ook nog niet over nagedacht maar eigenlijk is het een geweldige double exposure! Zo zullen ze zich steeds aangetrokken voelen om naar HOMEST*RS te gaan i.p.v. op de straat te “zitten” want in de lokalen is het warm in de winter, koel in de zomer, koffie of thee à volonté én ze zijn veilig!

SHILOH en HOMEST*RS is een school én dus als ze komen is het om te ontwikkelen, te leren, te oefenen, te bouwen, te zingen, samen te creëren én daarbij begeleid te worden door 1 van onze 3 fantastische vrijwilligers : Fiona, Yolanda of Didier.

Het is hun plék om aan de toekomst te werken!

Met onze Westerse kennis en ervaring gaan we ervoor zorgen dat de sfeer en flow in de ruimtes zo is, dat alle inspiratie kan gaan stromen.

We houden er rekening mee dat we in Afrika zijn en dat de mensen daar ook heel veel waarden en normen hebben.

Soms is dat wat afwijkend van de onze maar over het algemeen zeker ook zeer waardevol dus zoeken we naar een “gulden middenweg” waar ieder zich goed voelt.

Fiona was getrouwd met Werner, een hele goede én bekende Zwitserse Chef kok. Helaas is Fiona al ruim 8 jaar weduwe maar ze heeft jaren met hem in Zwitserland gewoond en gewerkt.

Fiona heeft wel kaas gegeten van de westerse en vooral Zwitserse netheid. Omdat ze Zuid-Afrikaanse is en in het verleden ook personeel heeft gehad in hun hotel in Kaapstad, weet ze heel goed hoe ze dit moet aanpakken.

Ryan Wynford (links op de foto) is 28 en heeft maar 1 droom: Engelse les geven!

Het maakt hem niet uit waar: in Cape Town, in Johannesburg, in Durban... bij HOMEST*RS, bij SHILOH, of zelfs “overseas”...hij heeft er alles voor over!

Hij is een online leraren-opleiding aan het volgen, waarna hij ook een erkend diploma krijgt. Hij heeft nu een “stop” moeten inlassen omdat hij géén geld meer heeft om het volgende pakket te aan te kopen. Hij hoopt en zoekt naar “tijdelijke jobs” maar het is niet makkelijk, zeker niet als je dakloos bent!

Hij is één van de homeless People uit het nachtcentrum die doorverwezen werd door de maatschappelijk assistent. Alleen zij is bekwaam om de juiste daklozen te selecteren die écht terug in de maatschappij kunnen en een ander leven willen opbouwen.

Voor hen is er nu een “sprankeltje” licht.

We gaan Ryan inzetten bij het lesgeven en hopen hem d.m.v. sponsorgeld te kunnen inschrijven in school zodat hij geld verdiend én alsnog zijn diploma kan halen.

Lenny Gqwaru is 27 en een hele fijne artist die gespecialiseerd is in tekenen en schilderen. Hij komt uit Bizana, de Transkei.

De Transkei, dat is een gebied van 43.000 m2 groot ten zuiden van Lesotho. Het is een gebied in Zuid-Afrika waar het pure Afrika nog erg zichtbaar is.

Er wonen geen blanken en armoe is er troef.

Nadat hij zijn regio heeft vertegenwoordigd op het ART-festival in Port St.Jonhs, wéét hij dat hij een goede artist is. Kort na dat festival heeft hij besloten om zijn vrouw en kind achter te laten en naar Kaapstad te reizen om er geld te verdienen.

Zijn zoektocht naar goed schilderpapier, de juiste verf, een schildersezel én een fijne ruimte om te werken heeft hij nu gevonden bij HOMEST*RS.

Hij kan er de ruimte gebruiken, zijn kunsten de vrije loop laten én de straat op gaan om zijn schilderijen te verkopen.

Het geld wat hij ermee verdiend, stuurt hij op naar zijn gezin zodat ze het juiste voedsel kunnen kopen en gezond blijven. Daarnaast betaald hij maandelijks een bedrag aan de school zodat zijn kind hele dagen les kan volgen.

Zijn droom is om een bekende artist te worden...wij willen hem daar héél graag mee helpen!

De juiste mensen, de juiste tijd, de juiste locatie....de juiste balans....daar draait alles om in het leven!

Feng Shui kan ons hierin helpen want alles in onze omgeving zorgt voor energie.

Zonder energie geen leven...

Veel liefs en tot volgende

“MAAN-dag!

Gemma

foto 1.JPG


bottom of page