top of page

Licht

Na 2 weken vrijaf van blogs ging ik gisterenavond slapen met het idee dat ik vroeg zou wakker worden om te schrijven.

Niet dus!

Ik zit nog volop in “vakantiemodus” want ik zag pas licht om 08:10!

Vroeg opstaan is voor mij rond de klok van 06:00. Maar het was oké.

Deze week is een opstartweek, een beetje werken, een beetje vakantie...vanaf volgende week is de bouw weer aan de gang en ook dan kan ik me weer volop focussen op HOMESTARS.

Om kwart voor tien had ik een afspraak bij de huisarts ivm mijn “valbeen”.

Ondanks dat het al van 3 januari is geleden, dat ik een “trede” mistte, is het nog steeds pijnlijk.

Volgende week langs de vaatspecialist voor een echo van de bloedvaten.

Het vocht wil niet weggaan en de blauwe plekken ook niet.

De eerste vraag die ik stelde bij de huisarts: komt dat van t vliegen? Wordt het erger als ik lange afstanden vlieg? Nee, nee....zei hij en even later stond ik stralend weer buiten.

Het lijkt wel of niks me nog kan weerhouden....van Afrika!

De goesting en drang wordt dan ook met de dag groter om opnieuw te vertrekken.

Ondertussen gaat het aan de andere kant van de wereld gewoon door.

Er is zicht op een nieuwe locatie voor het Craft Center, hetgeen nodig is om grotere orders te produceren. Morgen hoor ik hier meer over tijdens ons skype moment en ik hoop stiekem dat het snel rond is, alhoewel ik dat beter vergeet.

Didier wordt de vaste persoon in het nachtcentrum en gaat daar ter plekke daklozen trainen in module 1-2-3. Hij heeft inmiddels al een weekendtraining gehad en eind augustus heeft hij zijn eigen opleiding, betaald door HOMESTARS, erop zitten en is dan gekwalificeerd.

Yolanda is bezig met het opstarten van het adoptieverhaal en daar wil ik graag in september veel tijd en aandacht aan geven zodat dat gaat lopen.

Hiervoor werken we ook samen met een middelbare school.

De studenten die bekwaam zijn om verder te studeren, hoge school en/of universiteit , komen in aanmerking mits ze voldoen aan een aantal voorwaarden.

Ik kijk er enorm naar uit want ook voor deze jongeren kan HOMESTARS een grote meerwaarde zijn. Wel of niet verder studeren.

De lyrics voor de HOMESTARS-song zijn klaar.

Het filmpje ook!

Deze nog samenvoegen en de juiste achtergrond instrumenten erbij en het inzingen kan starten. Wat geweldig...een eigen HOMESTARS-song.

Over de titel moet ik nog even nadenken...er is een voorstel gedaan maar ik weet het nog niet zeker. Dat wordt nog wel duidelijk...alles precies op tijd, daar vertrouw ik op.

Ik zou graag ook een korte clip opnemen met die muziek op de achtergrond.....wauw!

De kelder staat lekker vol met allerlei spulletjes die in de container kunnen zodra deze gesponsord is.

Een kleine container voor Z.A kost 2000 euro.

We zijn nog steeds op zoek naar mensen die willen bijdragen om dit te realiseren.

Wat we al hebben: kleding, schoenen, naaimachines, keukengerei, potten en pannen, oven, elektrische kookplaten....

Wat we ook nog zoeken: allerlei spullen voor in een community en dan met name voor in het schooltje. Tafeltjes en stoeltjes zijn dringend nodig maar ook Engelstalige leesboekjes en schrijfgerei is welkom.

Ondertussen helpt HOMESTARS dit schooltje ook door TUTU tafeltjes te sponsoren. Zo kunnen de kinderen de hele dag op school hun eigen schrijftafeltje gebruiken en dit ook meenemen naar huis.

Een TUTU-tafeltje kost 10 euro en is op zich al educatief bedrukt en licht in gewicht zodat het overal mee naar toe kan.

Dit geeft de kids ook de mogelijkheid om thuis hun huiswerk maken.

Je ziet, van het één komt het ander.....over deze community horen jullie binnenkort meer.

Ik kijk er naar uit om vanaf volgende week weer helemaal in mijn ritme en flow te zitten ondanks dat het zeker niet gestopt is tijdens de twee afgelopen weken....er is genetwerkt, afspraken gemaakt, orders besproken, hulp gevonden ivm administratieve aanvragen, plannen voor nieuwe evenementen en ga zo maar door....

Er komt een volgende ondernemersavond aan eind augustus. Locatie is nog niet helemaal rond maar het gaat alleszins weer anders en nog interessanter zijn dan de vorige.

Ben je ondernemer en wil je er graag bij aanwezig zijn, stuur me dan even een privé bericht dan nodig ik je graag uit met alle verder informatie.

Wil je op een andere manier helpen? Neem contact met me op en samen kunnen we bespreken wat mogelijk is...en dat is héél veel!

Zo meteen ga ik nog even een uitstapje maken naar mijn “vorig leven” en kijken wat er bij IKEA zoal nieuw aan spullen te koop is.

Interessant voor mij is dan vooral solar, plat en licht....liefst zo licht mogelijk....dat is mijn leven, mijn droom....

Licht in gewicht...

Licht in leven....

Licht in ontvangen...

Licht in geven....

Licht in liefde....

...

“Leve de lichtheid”

(deze maand op de cover van Happinez, mijn favoriete magazine)

Een hele lichte maandag gewenst,

Liefs,

Gemma


bottom of page