top of page

ORPHANS

Kenia:

Antwerpen, feb 2014.

Tijdens een Mega Partnering georganiseerd door J.T Foxx, raakte aan de praat met Moonira Sifa.

Klik.

Toeval bestaat niet.

Moonira , Keniaan in hart en nieren, had in Antwerpen een klein winkeltje. Ze verkocht er schoonheidsproducten en woonde er met haar enige zoon David, ver weg van haar familie en de armoede in Kenia.

Ze heeft me in die tijd, een paar keer gebeld om salesadvies.

Tijdens één van die telefoongesprekken vertelde ze dat ze David een goede toekomst wou geven maar dat haar hart in Kenia ligt.

Ik hoorde de “krak” in haar stem en zag gelijk haar donkere krachtige ogen voor me. Ze droomde ervan om wat te kunnen betekenen voor de vele weeskinderen in Mombassa.

Maar hoe ging ze dat in Godsnaam combineren en realiseren?

Niets is onmogelijk, zo blijkt nog maar eens!

Moonira terug in Mombassa, haar thuishaven.

SPRING of LIFE, haar project om weeskinderen op te vangen, is inmiddels geboren.

Moonira is dringend op zoek naar middelen om haar project kracht bij te zetten en in eerste instantie zijn dat materialen zoals kinderkleding, speelgoed, keukenmateriaal en huisraad.

Daarnaast heeft ze een project lopen waar ze weduwen een naaicursus geeft en hen zo begeleid naar een zelfredzaam bestaan.

Nogmaals, toeval bestaat niet want ondertussen kreeg ik een heel aantal gesponsorde industriële naaimachines, niet wetende waarom of voor wie maar ik zei, dat komt wel een keer van pas voor één of ander project. Laat ze maar even staan....

Ondertussen staan ze al bijna 1 jaar te wachten tot ik 2 weken geleden Moonira na lange tijd weer eens sprak en ze me vertelde over haar project. Joehaaa!

Een paar weken geleden is er een oproep geplaatst om kinderkleding en speelgoed te doneren en wie nog goedwerkende huisraad heeft staan en daar vanaf wil, zoals koffiezetters, broodbakmachines, goedwerkende koelkasten of enig ander keukengerei, kan dat nog steeds aanleveren voor de volgende zending van 6 juni.

HOMESTARS is veel meer dan we eerste instantie dachten, we transformeren niet alleen het leven van daklozen maar begeleiden ook minderbedeelden en geven HOPE aan de HOPELESS.

Op dit moment worden er 2 groepen getraind in Kaapstad. Deze mensen zijn laaiend enthousiast en super gemotiveerd om bij te leren. Hun interne vuurtjes gaan weer branden, het licht gaat weer schijnen en ze worden getriggerd om meer kwaliteit aan hun leven te geven, allen op weg naar een zelfredzaam bestaan!

Omdat de toekomst van eenieder start bij de geboorte, wil HOMESTARS graag meehelpen om ook de weeskinderen te helpen daar waar kan.

Zovele Afrikaanse kindjes zijn weesjes, allemaal smekend en verlangend naar warmte, liefde, geborgenheid en een betere toekomst!

Samen kunnen wij het verschil maken, niet voor de héle wereld, laat dat duidelijk zijn maar elke mens is er één.

Tot volgende week, dan schrijf ik de laatste “wekelijkse” blog!

Hoe het dan verder gaat....?

Geen idee....we zullen het zien!

:-)

Liefs,

Gemma

Moonira Sifa, founder of Spring of Life, Kenia.


bottom of page